Al onze schatten op een rij...


MAGNUM MINI


Magnum Mini is een ruintje van 73cm hoog en geboren in 2013. Zoals zijn naam al zegt is hij klein van gestalte maar sterk van karakter; hij vindt zichzelf een grote hengst.

Magnum is een kleine deugniet en haalt graag kattekwaad uit met zijn vriendje Stardust.

Door zijn kleine formaat kan hij makkelijk binnen in de kamers van een woonzorgcentrum. Ook de kindjes van het UZA tovert hij graag een glimlach op het gelaat.

Zijn hobbies zijn Horse Agility en spelletjes spelen.


VIENNETTA, of VIEKE


Viennetta is ons mamapaardje, 80cm hoog en geboren in 2002. Ze is de mama van Lightning, Stardust, Twinkle en Sunshine.

Als echte mama is ze heel zorgzaam en geduldig, zowel voor haar veulentjes als voor mensenkindjes. Met kindjes die speciale zorgen nodig hebben is ze heel geduldig en laat ze zich graag poetsen, knuffelen, ... .

Haar hobbies zijn springen en Horse Agility. 


LIGHTNING


Lightning is een ruintje van 90cm hoog en geboren in 2017. Hij is de grote broer van Stardust, Sunshine en Twinkle. Hij vat zijn taak van grote broer erg serieus op en zorgt heel goed voor zijn kleine zusjes.

Lightning is altijd vrolijk, een avonturier en gek op aandacht. Ben je verdrietig, dan komt hij je zeker troosten en een kusje geven. Hij houdt van kinderen en is steeds paraat om naar de scholen te gaan of naar de kindjes in het UZA. Poetsen, knuffelen, rolstoelracen en op verkenning gaan in de klas of op de speelplaats, niets is hem te zwaar.

Zijn hobbies zijn Horse Agility, gaan wandelen en met de koets rijden. Hij wil iedereen gelukkig maken.STARDUST, of DUSTY


Stardust is een ruintje geboren in 2019. Hij zal ongeveer 90cm hoog worden. Hij is de broer van Lightning, Sunshine en Twinkle en het speelkameraadje van Magnum.

Stardust is een vrolijk paardje, houdt van aandacht en een echte deugniet. Ondanks zijn jonge leeftijd doet hij heel goed zijn best en is hij op weg om een geweldig therapiepaardje te worden.

Zijn hobbies zijn spelletjes spelen, Horse Agility en springen.


TWINKLE


Twinkle is een schattige kleine fijne jongedame geboren in 2020. Ze is de kleine zus van Stardust, Lightning en Sunshine. Grote broer Lightning is haar dappere held en ze volgt hem overal.

Twinkle is rustig, lief en een beetje verlegen. Alles in de wereld is voor haar héél groot en soms nog wat eng. Eens ze het vertrouwen heeft, komt ze graag knuffelen en een kusje geven.

Geduld en rust zijn haar grote talent. We hebben er dan ook alle vertrouwen in dat ze een heel lief en zacht therapiepaardje zal worden.  

Patricia & Jim

SUNSHINE


Sunshine is de jongste telg van de familie. Ze is de kleine zus van Stardust, Lightning en Twinkle.

Bij Sunshine is alles nog pril, jeugdig en onstuimig, maar ze heeft alles in haar om een prima therapiepaardje te worden.  


INDIGO


Indigo is een sterke dame van 148cm hoog en geboren in 2004. Ze is onze grote therapiepony en laat jong en oud genieten van een rustig ritje op haar rug. Met een lekkere poetsbeurt, massage of knuffel kan je haar altijd plezieren.  

Ze vindt het fijn om met de kindjes op verkenning te gaan in het spelparcours en hen vertrouwen te geven als ze ontspanningsoefeningen doen op haar rug. 

Indigo is gek op eten en dat zie je ook wel aan haar buikje. 


MOYA & ILUNA


Moya (°2013) en Iluna (°2006) zijn de vriendinnen van Indigo. Het zijn hele lieve paarden die zich geduldig laten poetsen en verzorgen door de kinderen van onze "Siann Kids" kinderwerking.

Moya is altijd vrolijk en steeds te vinden voor heel veel knuffels. Ze speelt graag spelletjes en kan genieten van een middagdutje in het zonnetje met enkele kinderen aan haar zijde.